Predictive People Analytics. People analytics gaat niet over analytics

HR Square 181
  Zopas werd ik gevraagd om in Londen een people-analytics-workshop te geven voor de CIPD, de Britse vereniging van HR-professionals. Ze hadden me gevraagd, zoals zo vaak, om cases te tonen van geavanceerde analytische projecten. Ik heb het deze keer categoriek geweigerd. Ik ben gestopt met het laten zien van cases, ook al heb ik er inmiddels een indrukwekkend aantal onder mijn motorkap zitten.Waarom ik geweigerd heb? Omdat ik de voorbije 5 jaar een hele reeks bedrijven zich op een totaal verkeerde manier op people analytics zag storten. Ze zochten een of ander ‘probleem’, verzamelden zoveel mogelijk beschikbare HR-data (meestal niet veel soeps) en vroegen een data-scientist om eens te kijken “of die iets interessants kon vinden”.Hier en daar werden er wat kleine dingetjes gevonden, maar meestal loonde het allemaal niet de moeite om het management mee lastig te vallen. Deze case-by-case-benadering was zo goed als nergens succesvol. Enkele interessante...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.