Prestatiebeloning: Belonen voor prestaties en competenties is een cultuur, geen systeem

HR Square 9
Maar organisaties die overleven vechten terug. Zij die succesvol zijn of willen worden, veranderen fundamenteel de wijze waarop ze hun activiteiten beheren en vooral de wijze waarop ze omgaan met hun menselijk potentieel. Kostenbeheersing blijft een gegeven, klantgerichtheid komt nog sterker op de voorgrond en kwaliteitsfocus is een absolute vereiste. Maar de meest fundamentele verandering is het inzicht dat mensen het verschil kunnen maken in het succes van een organisatie. En voor veel organisaties is het niet langer een slogan, of één van de grootste leugens in management, zoals Scott Adams het beschrijft in Het Dilbert Principle, maar een noodzakelijke realiteit. Niet vanuit een kentering naar een meer mensgericht management, niet vanuit het plotse besef dat een medewerker iemand is met eigen drijfveren, gevoelens en verlangens, maar vanuit een absolute noodzaak. Onderzoek toont aan dat het verloop in organisaties niet is gewijzigd gedurende de voorbije 20 jaar. Wat wel veranderd...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.