Prestatiemanagement: Hoe performance management ‘menselijk kapitaal’ aanstuurt

HR Square 124
Essentie - Performance management is vaak te technisch. - Correlaties en causaliteit worden met elkaar verward. - Human capital management maakt HR strategisch (en rijp voor de directie). “Initiatieven in performance management worden nog veel te vaak als een technisch en louter IT-project benaderd. Bedrijven gaan daarenboven inhoudelijk nogal kort door de bocht door te denken in termen van oorzaak-gevolg en vooral op korte termijn een effect te verwachten”, vindt Dries Van Nieuwenhuyse, global data intelligence director bij Volvo Construction Equipment en co-auteur van het boek ‘Systemisch performance management’. “Vaak beperken organisaties zich tot enkele parameters of KPI’s, waar dan alle aandacht naartoe gaat. Maar men vergeet te kijken naar de samenhang tussen die indicatoren of hoe indicatoren elkaar beïnvloeden.” Bij het kwantificeren van een strategie wordt correlatie en causaliteit vaak met elkaar verward, merkt Van Nieuwenhuyse op: “Een voorbeeld: naarmate bedrijven meer investeren in opleidingen, worden ze succesvoller. Of...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.