Preventie: Anger management en agressiehantering op het werk. “Preventie voorkomt helft agressieve incidenten”

HR Square 109
Essentie • Woede is een emotie, agressie een vorm van gedrag. Woede beheersen start bij jezelf, maar woede kan ook door de werkgever ingedijkt worden. • Agressief gedrag voorkomen kadert in de wettelijke verplichting om een veilige werkomgeving te creëren. • Van grootmoedertrucs tot structurele veranderingen: er bestaat een waslijst aan (eenvoudige) oplossingen om agressie op het werk te voorkomen. • Preventief handelen kan tot de helft van de agressieve incidenten voorkomen. Herkent u ‘office rage’? Frustraties die zich opbouwen omdat de computer te traag werkt, blokkeert of de printer vastloopt. In ergere mate: collega’s met wie u niet overweg kunt of u ziet zaken fout lopen, maar zit niet in de positie om er iets aan te veranderen,… “Die frustratie of woede kan zich uiten in frustratieagressie (één van de drie grote types van agressie, naast instrumentele of berekende agressie en pathologische agressie, n.v.d.r.), waarbij iemand, bijvoorbeeld, zijn computer...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.