Preventie en re-integratie na langdurige arbeidsongeschiktheid Een jaar lang maatregelen .

HR Square 187
 In 2018 nam de regering enkele maatregelen die een oplossing zouden moeten bieden op het vlak van burn-out, langdurige afwezigheden, technostress,... Er waren pilootprojecten tegen burn-out, discussies over het recht op deconnectie en bijkomende voorstellen rond re-integratie.   Pilootprojecten tegen burn-out   In plaats van een algemene verplichting om een burn-outcoach onder de arm te nemen, koos de wetgever ervoor om paritaire (sub)comités en ondernemingen aan te moedigen projecten op te starten in de strijd tegen burn-out. Het moet gaan om projecten die “een geïntegreerde en pluridisciplinaire aanpak vooropstellen van de psychosociale risico’s op het werk en burn-out in het bijzonder.” “Er kwamen 194 aanvragen van ondernemingen en acht aanvragen van subsectoren binnen, waarvan de Nationale Arbeidsraad er 50 selecteerde die in aanmerking komen voor subsidie. Als de minister de subsidie (van maximaal 8000 euro per project) heeft bevestigd, kunnen de projecten dit jaar opgestart worden. Of dit effectief zal...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.