Preventie: Veiligheid en welzijn bij Alfacam en Eribel. Dé boodschap: continu sensibiliseren

HR Square 113
Essentie - Het aantal arbeidsongevallen is stabiel. - Het ISO-label is interessant als leidraad voor veiligheid en welzijn. - Ook opmerkelijk: veiligheid en welzijn kunnen onlosmakelijk verbonden zijn met een leeftijdsbewust personeelsbeleid. In 2009 daalde het aantal arbeidsongevallen zowel op de arbeidsplaats als op de arbeidsweg tot een historisch laag peil: 20.099 minder ongevallen of een daling van 10,7 procent in vergelijking met 2008. Dit was echter vooral het gevolg van de economische crisis en de bijhorende dalende werkgelegenheid. In 2010 leefde de economie weer op en nam de werkgelegenheid opnieuw toe in enkele sectoren die meer dan anderen blootgesteld worden aan het risico op arbeidsongevallen, zoals de uitzend-, industrie- en logistieke sector. Vandaar ook de toename van het aantal arbeidsongevallen met 6 procent in vergelijking met het jaar ervoor. Er gebeurden in 2010 178.499 arbeidsongevallen in België. Toch blijft het aantal arbeidsongevallen in 2010 onder het niveau van de...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.