Preventie: Veiligheid en welzijn bij Alfacam en Eribel. Dé boodschap: continu sensibiliseren

HR Square 113
Essentie - Het aantal arbeidsongevallen is stabiel. - Het ISO-label is interessant als leidraad voor veiligheid en welzijn. - Ook opmerkelijk: veiligheid en welzijn kunnen onlosmakelijk verbonden zijn met een leeftijdsbewust personeelsbeleid. In 2009 daalde het aantal arbeidsongevallen zowel op de arbeidsplaats als op de arbeidsweg tot een historisch laag peil: 20.099 minder ongevallen of een daling van 10,7 procent in vergelijking met 2008. Dit was echter vooral het gevolg van de economische crisis en de bijhorende dalende werkgelegenheid. In 2010 leefde de economie weer op en nam de werkgelegenheid opnieuw toe in enkele sectoren die meer dan anderen blootgesteld worden aan het risico op arbeidsongevallen, zoals de uitzend-, industrie- en logistieke sector. Vandaar ook de toename van het aantal arbeidsongevallen met 6 procent in vergelijking met het jaar ervoor. Er gebeurden in 2010 178.499 arbeidsongevallen in België. Toch blijft het aantal arbeidsongevallen in 2010 onder het niveau van de...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.