Profiel: Ann Léonard (NH Hoteles) “Dezelfde kansen”

HR Square 71
In oktober 2008 maakte Ann Léonard de overstap van Free Record Shop naar NH Hoteles. Bij haar vorige werkgever zette ze als HR-manager België en Luxemburg een laagdrempelig HR op de kaart. Ze maakte van de afdeling een flexibel aanspreekpunt voor alle vragen van de ongeveer 300 ‘samenwerkers’. Ze toonde aan dat HRM méér is dan de personeelsadministratie. Bij NH Hotels wordt Léonard geconfronteerd met nieuwe uitdagingen. “De grootste uitdaging bestaat erin de HR-afdeling, die voornamelijk als ondersteunende dienst functioneerde, om te vormen tot een volwaardig HR-management”, zegt Léonard. “Na zes maanden hebben we al vooruitgang geboekt. Zo heeft elke HR-medewerker nu concrete HR-verantwoordelijkheden op het terrein. De elf hotels in België zijn nu verdeeld onder de drie HR-medewerkers. Dit maakt hen bevoegd voor zo’n 180 medewerkers. Ze bezoeken ‘hun hotels’ regelmatig. De medewerkers appreciëren deze verandering, omdat ze nu een aanspreekpunt hebben. HR wordt op die manier ruimer ingevuld...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.