Profiel. Annelies Missotten (GSK). Veranderen om bij te leren

HR Square 138
Een carrière in HR kan ook al eens op een heel ander spoor beginnen. Dat geldt zeker voor Annelies Missotten (41), een licentiate Romaanse Filologie (KU Leuven) met bijkomende specialisaties in Italiaanse Cultuur & Taal (KU Leuven, Sorbonne en Milaan) en later ook een master in Neuro Linguistic Programmation (NLP). Met die laatste opleiding schuiven we al een beetje op richting HR, maar ze begon haar carrière wel degelijk voor de klas als docente bedrijfs-Frans aan de HAM Hogeschool in Mechelen. “Een leuke opdracht. Het geeft veel voldoening kennis door te geven, en jongeren te motiveren en te begeleiden. Anderzijds had ik zelf geen ervaring met het bedrijfsleven. Lesgeven was dan ook meer kennisoverdracht dan het doorgeven van ervaring. Daar wilde ik iets aan doen. Ervaring opdoen in de bedrijfswereld was dus een logische stap”, vertelt Missotten.  Eerste stappen in HR  In juni 1997 ging ze aan de slag bij...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.