Profiel. Bart Wille (ArcelorMittal). Investeren in de ontwikkeling van talent

HR Square 180
Met een master Toegepaste Economische Wetenschappen (TEW, Ufsia, 1985) op zak, trok Bart Wille naar Unilever als management-trainee. “Ik wilde een carrière in marketing, vandaar die keuze. Unilever overtuigde me evenwel dat HR méér is dan ‘hiring and firing’, dat je vanuit HR een enorme impact kan hebben op de ontwikkeling van mensen, op de bedrijfscultuur én op de performantie van een bedrijf.”De volgende 22 jaar oefende Wille er diverse HR-functies uit, zowel in België als op het hoofdkantoor in Londen en in Brazilië. Meer dan de helft van zijn carrière werkte hij in het buitenland. Toch ziet hij weinig verschillen in de manier waarop naar HR gekeken wordt aan beide kanten van de oceaan: “Toch niet in een multinational zoals Unilever. De manier waarop er bijvoorbeeld naar ontwikkeling gekeken wordt, is zeer gelijklopend. Alleen de omgevingsfactoren zijn anders. Talent zoeken in een verzadigde markt vergt een andere aanpak dan...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.