Profiel: Christine De Meyer (Handicap International België) “Streven naar blijvend effect van acties”

HR Square 53
Na een loopbaan van bijna 30 jaar in de privésector zette Christine De Meyer (52) de stap naar een nieuwe wereld: die van de niet-gouvernementele organisatie (ngo). Handicap International België helpt personen met een handicap hun onafhankelijkheid, waardigheid en rechten terug te winnen. De organisatie is actief in Angola, Ivoorkust, Congo, Burundi, Cuba, Colombia, Noord-Korea, China, Cambodja, Vietnam, de Maldiven en Laos. “Mijn hele carrière in de privésector was een lange, bijzonder boeiende periode, waar ik met plezier op terugkijk. Ik ben ook altijd zeer tevreden geweest in mijn jobs. Toch kreeg ik op een bepaald moment het gevoel dat er wel bijzonder veel nadruk op de winst werd gelegd, dat het financiële te veel ging overheersen. Dat zorgde bij mij voor een stukje onvoldaanheid. Ik voelde de behoefte om een andere richting in te slaan”, legt Christine De Meyer uit. De Meyer kreeg verschillende opties ter overweging, waaronder een...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.