PROFIEL. Filiep Spinnewyn (Vinçotte). Gepassioneerd door sociale dialoog

HR Square 161
Filiep Spinnewyn (licentiaat Pedagogische Wetenschappen aan de KU Leuven en master Industrial Entrepreneurship aan EHSAL) begon zijn carrière in 1990 als branch manager bij GIB Group. Na 7 jaar promoveerde hij er tot project leader change management en een jaar later tot training manager. Na de overname door Carrefour in 1997 zette de pedagoog de stap naar corporate HR-manager, om in 2001 aan de slag te gaan bij SPIE Belgium als HR-directeur. In 2003 begon Spinnewyn aan een carrière bij de Belgian Post Group, eerst als director HR van het kantorennet en vanaf 2008 als HR&O Director – Head of Centers of HR Expertise. In mei 2010 trok hij naar Flightcare, waar hij 6 jaar actief was als HR-directeur en in 2012 de overname door Swissport meemaakte.  ‘Good governance’  Een rode draad doorheen de carrière van Spinnewyn is het ‘compliant’ maken van de bedrijfspraktijk. “Om een duurzame HR-praktijk te ontwikkelen,...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.