Profiel: Filip De Boeck (TNT Express). Commerciële ervaring is extra troef

HR Square 112
In 1987 begon Filip De Boeck als bankbediende bij de Gentse zetel van BBL, het huidige ING. Hij groeide er door tot kantoordirecteur. Na elf jaar in een commerciële functie maakte hij de overstap naar HR. “Ik geraakte meer en meer geboeid door het belang van de menselijke factor in een organisatie, en de invloed van de motivatie en betrokkenheid van medewerkers op de bedrijfsresultaten”, vertelt De Boeck. In 1998 ging hij aan de slag op het departement Learning & Development. In 2006 werd hij HR-manager met een grensoverschrijdende bevoegdheid, teams aansturend in Brussel en Amsterdam. Ondertussen behaalde De Boeck ook een master HRM aan de Vlerick Leuven Gent Management School. “Dat is het voordeel van een grote organisatie. Je kan er een gevarieerde loopbaan uitbouwen zonder van bedrijf te moeten veranderen. Bovendien is de commerciële ervaring een extra stroef als HR-manager. Als HR-verantwoordelijke is het immers belangrijk om de...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.