Profiel: Flor Boeckx (Nyrstar). “De Belgische vestiging mee op de kaart zetten”

HR Square 103
Flor Boeckx (52) werkte na zijn humaniora zo’n vier jaar voor Kredietbank. De zin om te studeren kwam echter al snel terug en in 1983 behaalde hij een bachelor Personeelsmanagement aan het Hoger Instituut der Kempen (HIK) in Geel, gevolgd door een postgraduaat Bedrijfseconomie aan de KU Leuven. Daarna startte hij zijn carrière bij Philips, waar hij diverse HR-professional- en HR-managementposities bekleedde over een periode van tien jaar. Hij was actief in de vestigingen van Turnhout en Dendermonde tot 1995. Van Philips naar Borealis Naast de drukke werkuren voltooide Boeckx ondertussen als werkstudent de opleiding master in de Organisatiesociologie aan de Universiteit Antwerpen. In 1995 maakte hij de overstap naar plastiekproducent Borealis. Hij werd er HR-manager Borealis Antwerpen. In 1997 en 1998 nam hij de functie van EMEA Human Resources Information Systems (HRIS) Projectmanager op en werkte hij in Noorwegen. In 2000 onderging Borealis een ingrijpende transformatie. Samen met DuPont...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.