Profiel. Geert Van Kerckhove (Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen). HR-beleid verankeren in de organisatie

HR Square 166
Geert Van Kerckhove (master Communicatiewetenschappen, Universiteit Gent) startte zijn loopbaan in 1998 als junior-consultant communication bij Bridge International Consulting in Zwijndrecht. In oktober 1999 stapte hij over naar de Vereniging voor Bos in Vlaanderen als communicatieverantwoordelijke. Daar heeft hij de HR-microbe opgedaan. “Ik was aangeworven als communicatieverantwoordelijke, maar met het aantreden van de paars-groene regering midden 1999 stegen de subsidiemogelijkheden en de projecten. Dat leidde tot een forse groei van de organisatie, die op een jaar uitbreidde van 5 naar 20 medewerkers. Tegelijkertijd ontstond de nood aan personeelsbeleid”, vertelt Van Kerckhove. Samen met een directielid meldde hij zich als vrijwilliger om het personeelsbeleid vorm te geven. HR en communicatie Hoewel het opzetten van HR-structuren en -processen die mensen kansen geven om door te groeien, Van Kerckhove energie geeft, heeft hij zijn communicatieachtergrond niet losgelaten. “Ook bij Werk en Economie, een vzw van de stad Antwerpen, combineerde ik communicatie en HR....

In de kijker

Bescheiden start voor vierdagenwerkweek

Provincie Antwerpen zet werknemers aan het fietsen

Uitzendactiviteit weerspiegelt een vertragende economie

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.