Profiel: Greet Forier (Action Aid). Professioneel HRM bij een ngo

HR Square 64
Toen Greet Forier ruim twaalf jaar geleden bij Greenpeace België in dienst trad, telde de organisatie amper twintig medewerkers. Vijf jaar later waren dat er 44. Op de loonsadministratie en een rudimentair evaluatiesysteem na, was er geen HRM. Forier startte met het actualiseren van het arbeidsreglement. Daarna werkte ze een loonstructuur uit en voerde een job grading uit. “Om de groei bij te kunnen houden, werkte ik nieuwe procedures uit voor werving en selectie”, vertelt Forier. “Ik koos voor selectiecomités en assessment centers.” Er kwam ook een systeem van prestatiemanagement. “Ik actualiseerde de theoretische evaluatieprocedure, zodat ze bruikbaar werd. Dan voerde ik functionerings- en planningsgesprekken in. Medewerkers doorlopen nu een cyclus: in januari worden objectieven geformuleerd tijdens het planningsgesprek, in juni is er een functioneringsgesprek en in december volgt het evaluatiegesprek. Indien nodig wordt tussendoor ook overleg ingebouwd.” Tweetalig Forier is nog om een andere reden trots op haar carrière...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.