Profiel: Ilse Janssens (Groep Emmaüs) Pionier neemt nieuwe start

HR Square 58
In 1991 werd Ilse Janssens aangeworven bij de Christelijke Mutualiteiten (CM) om de cel HRM op te starten. “Het goedbedoelde natte-vinger-HR-beleid moest gecoördineerd worden op nationaal niveau”, getuigt Janssens. “Heel het HR-management diende geprofessionaliseerd te worden en alle HR-gerelateerde initiatieven moesten ingepast worden in een echt beleid.” Prompt stortte Janssens zich op de klassieke aandachtspunten zoals werving en selectie, beloning en motivatie, vorming en opleiding. Nieuwe functieclassificatie Na enkele jaren drong een noodzakelijke actualisering zich op. Janssens: “De oude functiekwalificatie was compleet achterhaald. Er stond onder andere in dat loketbedienden – die eigenlijk al consulenten werden genoemd – een premie konden ontvangen naargelang van het geld dat ze verhandelden aan het loket. Terwijl er toen geen geld meer in omloop was aan de loketten. Ook heel de elektronische evolutie was aan het systeem voorbijgegaan: er was nog sprake van ponskaarten in plaats van pc’s. De regionale directies waren dus wel...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.