Profiel: Jan Quisthoudt (Allianz) HR-directeur én COO

HR Square 52
Chief operations officer (COO) is niet meteen een functie die men associeert met HRM. Toch gaat Jan Quisthoudt (47) beide combineren bij Allianz Belgium (dat tot 1 december 2007 AGF Belgium Insurance heette). “Het voordeel van een concern als Allianz is dat er binnen de globale richtlijnen die vanuit de hoofdzetel worden gesuggereerd, steeds ruimte blijft voor lokale invulling van deze richtlijnen”, stelt Quisthoudt. Nu er een nieuwe referentiestructuur ingevoerd wordt, heeft de Belgische vestiging dan ook de vrijheid die een eigen karakter te geven. “De basis is klantgerichtheid, waarbij het commerciële aspect – sales, marketing en productontwikkeling – de centrumactiviteit vormt. Daarnaast staan de operationele en ondersteunende diensten. Binnen deze zienswijze is het niet zo logisch om het operationele aan HR te linken. Toch doen wij dat wél en daar is een eenvoudige verklaring voor: het groot aantal medewerkers bij operations. In ons filiaal werken ruim 1100 personen, van...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.