Profiel: Johan Hellemans (HRD Antwerp). Schitterend HRM

HR Square 44
De Hoge Raad voor de Diamant (HRD) is de officiële vertegenwoordiger van de Antwerpse diamantindustrie. Hij ontstond in 1973 en is vandaag de grootste werkgever van de Antwerpse diamantsector (320 werknemers). De organisatie treedt op als spreekbuis voor de sector, biedt verscheidene diensten aan (onderzoek en opleidingen) en commercialiseert diamantuitrusting en toebehoren. Medio 2006 besliste de vzw HRD de structuur van de organisatie te wijzigen. Ze besloot twee afzonderlijke entiteiten in het leven te roepen en de bestaande activiteiten daarin onder te brengen. De HRD wordt weldra omgevormd tot de stichting Antwerp World Diamond Center (AWDC), terwijl de commerciële entiteit die instaat voor certificaten, kleurstenen, opleidingen en materiaal officieel HRD Antwerp NV zal heten. Volgens Johan Hellemans bevindt de HRD zich in een overgangsperiode, die zowel de structuren als de medewerkers raakt: “Het is noodzakelijk stil te staan bij wat de verandering teweegbrengt bij de medewerkers. Het is niet zomaar...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.