Profiel. Joke Renneboog (Inkendaal). “Elke dag zie je het resultaat van wat je doet”

HR Square 186
  Joke Renneboog (34) behaalde een master in de Psychologie (optie Bedrijfspsychologie en Personeelsbeleid) aan de UGent in 2007. Ze startte haar loopbaan bij Jobat, waarna ze voor bijna 10 jaar aan de slag ging bij de Vlaamse Overheid in verschillende functies. “Ik ben er begonnen bij Emancipatiezaken, maar al zeer vlug kwam ik voor mezelf tot de vaststelling dat als je iets fundamenteel wil veranderen, je bij HR moet zijn. Als je bijvoorbeeld meer vrouwen wil laten doorstromen naar leidinggevende functies, moet je de manier van selecteren veranderen. En zo ben ik bij HR terechtgekomen”, vertelt Renneboog.Bij de Vlaamse Overheid heeft ze mee vormgegeven aan plaats- en tijdsonafhankelijk werken, zorgde ze mee voor een modern HR-beleid en de voorbereiding van de oprichting van een managementgroep. In 2012 veroverde ze de titel van ‘Young HR Talent of the Year’. Naar privésector Toch kriebelde het al langer om ook in de...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.