Profiel. Karin Van Roy (Aveve Groep). Van de brouwerij, via de koffie naar de land- en tuinbouw

HR Square 167
Karin Van Roy (55) behaalde in 1985 een licentiaat in de Rechten aan de VUB. Na twee jaar als advocate aan de balie van Brussel, trok ze naar brouwerij Artois, waar er voor de jonge juriste een nieuwe wereld openging. “In 1987 kende de balie nog geen computers”, lacht ze. Als juriste op het departement Legal Counsel Contracts waakte ze erover dat de commerciële contracten conform waren met de Europese regelgeving. Van Artois tot gigant AB InBev Bij Artois evolueerde Van Roy vervolgens naar de commerciële en marketingafdeling. Ze was tevens betrokken bij de fusie tussen de brouwerijen Artois en Piedboeuf, die in 1987 samen Interbrew vormden. “Na een aantal jaren wilde ik terugkeren naar mijn oorspronkelijke liefde, het recht. Zo ben ik in 1995 terechtgekomen op de personeelsdienst, waar er een vacature voor een jurist was”, vertelt Van Roy. Als juriste zat ze onder meer mee aan tafel bij...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.