Profiel. Karin Van Roy (Aveve Groep). Van de brouwerij, via de koffie naar de land- en tuinbouw

HR Square 167
Karin Van Roy (55) behaalde in 1985 een licentiaat in de Rechten aan de VUB. Na twee jaar als advocate aan de balie van Brussel, trok ze naar brouwerij Artois, waar er voor de jonge juriste een nieuwe wereld openging. “In 1987 kende de balie nog geen computers”, lacht ze. Als juriste op het departement Legal Counsel Contracts waakte ze erover dat de commerciële contracten conform waren met de Europese regelgeving. Van Artois tot gigant AB InBev Bij Artois evolueerde Van Roy vervolgens naar de commerciële en marketingafdeling. Ze was tevens betrokken bij de fusie tussen de brouwerijen Artois en Piedboeuf, die in 1987 samen Interbrew vormden. “Na een aantal jaren wilde ik terugkeren naar mijn oorspronkelijke liefde, het recht. Zo ben ik in 1995 terechtgekomen op de personeelsdienst, waar er een vacature voor een jurist was”, vertelt Van Roy. Als juriste zat ze onder meer mee aan tafel bij...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.