Profiel: Karl Moeremans (TNT Express). “Geen papieren tijger”

HR Square 105
Karl Moeremans (52), een master vertaler-tolk Engels-Duits, begon zijn carrière bij verzekeraar Van Breda in Antwerpen. In de harde economische crisis begin jaren tachtig durfde hij het aan om naar de sales te trekken bij het toenmalige IPEC (nu TNT Express). Hij klom er op tot country manager Belgium en leidde ook het programma ‘activity based costing’ op Europees niveau. In 1995 werd Moeremans verantwoordelijke van de business unit Brievenpost van De Post, maar een telefoontje van TNT hees hem terug aan boord, als Regional General Manager. In 2008 werd hij als Regional Director verantwoordelijk voor België en Luxemburg. “Ik ben toen ook in de ‘board’ terecht gekomen, waar ik voelde welke invloed ik op het beleid kon uitoefenen. Als je dat combineert met mijn levenslange passie voor HR, is de sprong naar mijn volgende carrièrestap toch wat minder klein.” In september 2010 zette Moeremans de stap naar HR. “Ik...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.