Profiel: Karl Moeremans (TNT Express). “Geen papieren tijger”

HR Square 105
Karl Moeremans (52), een master vertaler-tolk Engels-Duits, begon zijn carrière bij verzekeraar Van Breda in Antwerpen. In de harde economische crisis begin jaren tachtig durfde hij het aan om naar de sales te trekken bij het toenmalige IPEC (nu TNT Express). Hij klom er op tot country manager Belgium en leidde ook het programma ‘activity based costing’ op Europees niveau. In 1995 werd Moeremans verantwoordelijke van de business unit Brievenpost van De Post, maar een telefoontje van TNT hees hem terug aan boord, als Regional General Manager. In 2008 werd hij als Regional Director verantwoordelijk voor België en Luxemburg. “Ik ben toen ook in de ‘board’ terecht gekomen, waar ik voelde welke invloed ik op het beleid kon uitoefenen. Als je dat combineert met mijn levenslange passie voor HR, is de sprong naar mijn volgende carrièrestap toch wat minder klein.” In september 2010 zette Moeremans de stap naar HR. “Ik...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.