Profiel: Katrien Lootvoet (Thermote & Vanhalst). “Sterke groei biedt grote uitdagingen voor HR”

HR Square 100
Katrien Lootvoet (45) studeerde Bedrijfspsychologie aan de KU Leuven en voegde er een postgraduaat Bedrijfsbeleid aan toe (in avondonderwijs aan de VLEKHO Business School). Haar carrière stak van wal bij CPM, waar ze junior consultant was. Al na een jaar stapte ze over naar de Generale Bank, als selectiepsychologe in de hoofdzetel in Brussel. Ze selecteerde er universitair geschoolden en informatici voor kaderfuncties in Vlaanderen en Brussel, zette wervingscampagnes op en organiseerde campusrekrutering. Drie jaar later verhuisde Lootvoet van de Brusselse hoofdzetel naar de Generale Bank Gent, waar ze aan de slag ging als personeelsbeheerder. “Samen met de lokale directie vertaalde ik alle aspecten van het centraal uitgewerkte personeelsbeleid concreet naar de business”, vertelt Lootvoet. “Ik was ook aanwezig in de bankagentschappen voor de werknemers. Ik werkte er specifieke projecten uit, zoals een onthaalprocedure en –brochure voor nieuwe werknemers.” Lootvoet voerde er ook kwantitatieve en kwalitatieve analyses uit over personeelszaken...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.