Profiel: Luc Derijcke (Antwerp Management School). “Mister HR in Vlaanderen”

HR Square 123
Luc Derijcke (71) ging na zijn opleiding Toegepaste Economie aan Sint-Ignatius Antwerpen (de voorloper van eerst Ufsia en nu de Universiteit Antwerpen) aan de slag bij de bank Brussel Lambert. Het was niet echt zijn ding en daarom werd hij gevraagd om voor het VKW verantwoordelijk te zijn voor het tijdschrift ‘Mededelingen van het VKW’. Derijcke heeft dit drieënhalf jaar gedaan, maar hij wilde meer vernieuwen en innoveren. Via pater Declerck van de Universiteit Antwerpen (toen nog Ufsia) werd hij in 1968 opnieuw gevraagd om voor de managementschool IPO te komen werken. In 1972 startte Derijcke met een nieuw langlopend programma ‘Personeelsbeleid in Ontwikkeling’. Een programma met evenwicht en naar de hand gezet van Derijcke: proffen én praktijkmensen, kennis én vaardigheden. Van ‘programma’ naar ‘masterclass’ Naast zijn IPO-verantwoordelijkheden heeft Luc Derijcke zich in de jaren nadien ontwikkeld als een rasechte trainer. In die periode vierden de bedrijfstrainingen hoogtij en liefst...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.