Profiel: Luc Langeraert (Fujitsu). “Brengt HR voldoende toegevoegde waarde?”

HR Square 65
Luc Langeraert heeft al achttien jaar ervaring in HR en businessmanagement, zowel bij HR-dienstverleners als bij niet-dienstverlenende bedrijven. In zijn nieuwe functie bij Fujitsu Services (dat IT-systemen ontwerpt, bouwt en beheert, alsook consultancy aanbiedt) combineert hij de expertise van beide. “Vanuit mijn ervaring in HR-dienstverlening begrijp ik de noden en opportuniteiten van de business goed. De vragen die de consultancywereld stelt, kan ik ondertussen kaderen. Maar ik behoed me natuurlijk voor een te sterke inmenging op de businesszijde van het verhaal. Bij Fujitsu zal ik het evenwicht vinden”, verwacht Langeraert. Verandering Een eerste uitdaging vindt Langeraert in de gemeenschappelijke ervaringen van de medewerkers van Fujitsu zelf. “Het bedrijf heeft de laatste jaren enkele fusies en overnamedossiers te verwerken gekregen”, vertelt hij. “De integratie van nieuwe business-segmenten loopt nog steeds. Daarnaast ontwikkelen de bedrijfstakken zich met verschillende snelheden. HR moet hier als gesprekspartner optreden en de vragen van medewerkers met het...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.