Profiel. Maarten Jacobs (Capgemini Belgium). Een passie voor technologie en HRM

HR Square 197
Aanvankelijk zag Maarten Jacobs wel toekomst in het onderwijs en volgde hij een opleiding tot regent aan de Katholieke Hogeschool Kempen. Nog tijdens zijn opleiding kreeg zijn belangstelling voor IT echter de bovenhand. “Tijdens mijn laatste stage besefte ik dat het onderwijs niet mijn biotoop was. Je kan er moeilijk buiten de lijntjes kleuren. Terwijl IT een van de domeinen is waar ‘out of box’ denken nodig is. Bovendien was ik als kind al gefascineerd door alles wat met computers te maken had”, vertelt Jacobs. De eerste jaren werkte hij voor een opleidingsbureau gespecialiseerd in communicatietrainingen. “Ik ben er gestart in een commercieel ondersteunende rol, maar na verloop van tijd werd ik ook ingeschakeld voor het geven van workshops.” Commerciële functie in combinatie met HR Begin 2008 kwam Jacobs bij IT-dienstverlener Cheops Technology terecht als Account Manager Consultancy. Zijn taak was de consultancypoot van het bedrijf verder uitbouwen. Hij combineerde...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.