Profiel: Marc Croonen (International Paper). Internationaal HRM

HR Square 126
Marc Croonen (52) studeerde in 1986 aan de KU Leuven af als licentiaat Arbeids- en Organisatiepsychologie. Voor zijn eerste job bleef hij in de buurt van zijn alma mater: hij ging aan de slag als assistent van de HR-directeur bij het toenmalige Artois. Als HR-manager was hij er onder andere verantwoordelijk voor het begeleiden van de sluiting van de brouwerijen in de Leuvense binnenstad en de verhuizing van de medewerkers naar de rand van Leuven, welgeteld 500 meter verder. “Toch was dat een beangstigend perspectief voor mannen die meer dan 20 jaar samenwerkten in dezelfde omgeving. Maar voor mij betekende het ook een les in nederigheid als ik de ongerustheid en zorgen in de ogen van die mannen zag”, blikt Croonen terug. “Die zorg wegnemen en dat persoonlijk begeleiden was een goede leerschool. Het leukste aan die periode was de begeleiding van de mensen door een ‘sprong in technologie’: van...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.