Profiel Marc Croonen (Vandemoortele) “People 4 Growth, Growth 4 People” 

HR Square 187
 Marc Croonen (58) studeerde in 1986 aan de KU Leuven af als licentiaat Arbeids- en Organisatiepsychologie. Na zijn studies ging hij aan de slag bij de toenmalige Brouwerijen Artois, later Interbrew (inmiddels op zijn beurt opgegaan in AB InBev). Als HR-manager was hij er onder andere verantwoordelijk voor het begeleiden van de sluiting van de brouwerijen in de binnenstad en de verhuizing van de medewerkers naar de rand van Leuven, 500 meter verder. Door intensieve, persoonlijke begeleiding en opleiding is dat een heel mooi verhaal geworden. In 1995 ging hij aan de slag als Hoofd HR en Communicatie bij Volkswagen. Een periode zonder reorganisaties, maar wel een met grote sociale onrust, omdat velen bezorgd waren over de toekomst in die onzekere ‘Renault’-periode. “Het was hard werken om de kalmte te brengen. Dit is gelukt met zeer gerichte communicatie en intensief overleg met de sociale partners.” Vier jaar later, in 1999,...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.