Profiel Marc Croonen (Vandemoortele) “People 4 Growth, Growth 4 People” 

HR Square 187
 Marc Croonen (58) studeerde in 1986 aan de KU Leuven af als licentiaat Arbeids- en Organisatiepsychologie. Na zijn studies ging hij aan de slag bij de toenmalige Brouwerijen Artois, later Interbrew (inmiddels op zijn beurt opgegaan in AB InBev). Als HR-manager was hij er onder andere verantwoordelijk voor het begeleiden van de sluiting van de brouwerijen in de binnenstad en de verhuizing van de medewerkers naar de rand van Leuven, 500 meter verder. Door intensieve, persoonlijke begeleiding en opleiding is dat een heel mooi verhaal geworden. In 1995 ging hij aan de slag als Hoofd HR en Communicatie bij Volkswagen. Een periode zonder reorganisaties, maar wel een met grote sociale onrust, omdat velen bezorgd waren over de toekomst in die onzekere ‘Renault’-periode. “Het was hard werken om de kalmte te brengen. Dit is gelukt met zeer gerichte communicatie en intensief overleg met de sociale partners.” Vier jaar later, in 1999,...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.