Profiel: Patrick Palet (Krinkels). Van IT naar HR

HR Square 124
Patrick Palet (48) behaalde een graduaat Informatica aan SIVEHO in Antwerpen. In 2000 volgde hij een postgraduaat Human Resources Management aan de EHSAL Management School in Brussel. De eerste jaren van zijn carrière werkte hij als IT-consultant voor verschillende klanten. Hij begeleidde voornamelijk HR-gerelateerde projecten. Het was dan ook niet echt een grote verrassing toen hij in 1998 zijn carrière een nieuwe wending gaf en aan de slag ging als P&O-manager bij zijn toenmalige werkgever Brunel ICT. Gedurende vijf jaar gaf hij mee vorm aan het HR-beleid. “Het waren turbulente periodes binnen IT met ups en downs. In sommige jaren lag de focus op rekrutering en in de laatste jaren vooral op retentie en downsizing”, zo blikt Palet terug. Integratie na overname In 2005 ging Palet aan de slag bij Telenet. Als HR-business-partner was hij er verantwoordelijk voor de implementatie van het HR-beleid in enkele technische afdelingen, waaronder de IT-afdeling...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.