Profiel.Peter Alaerts (Valida-ziekenhuis). Personeelsadministratie omvormen tot HR-businesspartner

HR Square 165
Peter Alaerts (42) volgde de opleiding voor maatschappelijk assistent (optie Personeelswerk) aan de Hogeschool Limburg. “Een bewuste keuze”, vertrouwt Alaerts ons toe. “Ik zocht een studie waarmee ik het sociale en het economische kon combineren. De stap richting HR was dan ook een logisch gevolg.”Nadien behaalde hij ook nog een master HRM – Arbeidsrecht en Sociale Wetgeving aan de HUB. Bij Syntra Hasselt volgde hij de opleiding tot preventieadviseur niveau II. In juni 2016 behaalde hij de erkenning van Limburg Start-up Coach en hij begeleidt jonge bedrijven en spin-offs die zich vestigen op de Corda Campus in Hasselt. Daarnaast is hij docent bij OptimumC, een erkend opleidingcentrum in de ouderenzorg. HR-generalist Van 1997 tot 2000 deed Alaerts zijn eerste werkervaring op bij Ford Genk en nadien bij Duracell Batteries, telkens als medewerker op de loon- en personeelsadministratie. In februari 2000 ging hij aan de slag bij Merck Eurolab op het...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.