Profiel. Roel Dumont (Cofinimmo). HR voor altijd

HR Square 206 (september-oktober 2021)
Roel Dumont startte zijn loopbaan in de zomer van 1997 bij IT-projectmanager Cipal Schaubroeck als bedrijfsjurist. “Ik heb voor rechten gekozen als opleiding, omdat ik als jonge snaak nog niet goed wist welke richting ik uitwilde. Rechten leek me een goede basisopleiding. Al wist ik wel dat ik het bedrijfsleven in wilde en niet aan de balie wilde werken”, vertelt Dumont. In zijn laatste jaar als rechtenstudent kon hij aan de slag als jobstudent bij toen nog Cipal. “Ik mocht er een tevredenheidsonderzoek uitvoeren en de resultaten ervan presenteren aan de raad van bestuur. Uiteindelijk mondde dat uit in een jobaanbod. Ik kon er proeven van verschillende functies.” Hij startte er als bedrijfsjurist om een jaar later, als rechterhand van de CFO, projectmanagement te doen. Nog een jaar later organiseerde hij consultancy rond de ‘krachtlijnen Kelchtermans’ die het HR-beleid in de publieke sector moesten moderniseren. Generalistische functie Na deze eerste...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.