Profiel: Rudy Blereau. De meerwaarde van begeleidend management

HR Square 45
Rudy Blereau oefende in 20 jaar 15 opdrachten uit bij grote en middelgrote ondernemingen in diverse sectoren (zie kaderstuk). Misschien kennen sommigen hem nog als topman ad interim van de nv Mijnen, de erfgenaam van de Limburgse steenkoolmijnen (KS). “Op heel jeugdige leeftijd zag ik in hoe het er in bedrijven aan toegaat. Het fascineerde mij toen en nu nog steeds dat ondanks behoorlijke individuele prestaties het niet zo vanzelfsprekend is om die afzonderlijke inspanningen gezamenlijk te optimaliseren. Elk van betrokkenen wil dat wel, maar komt er niet toe. Het geheel op een structurele manier beter laten functioneren is mijn queeste geworden.” De kracht van de buitenstaander Toch ging Blereau na zijn studies eerst vast in dienst bij autobusconstructeur Van Hool. “Ik kende Leon Van Hool goed en bijgevolg heb ik me in zijn bedrijf mogen uitleven. Na enkele weken stond ik er bij de top en vertegenwoordigde ik Van...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.