Profiel: Rudy Blereau. De meerwaarde van begeleidend management

HR Square 45
Rudy Blereau oefende in 20 jaar 15 opdrachten uit bij grote en middelgrote ondernemingen in diverse sectoren (zie kaderstuk). Misschien kennen sommigen hem nog als topman ad interim van de nv Mijnen, de erfgenaam van de Limburgse steenkoolmijnen (KS). “Op heel jeugdige leeftijd zag ik in hoe het er in bedrijven aan toegaat. Het fascineerde mij toen en nu nog steeds dat ondanks behoorlijke individuele prestaties het niet zo vanzelfsprekend is om die afzonderlijke inspanningen gezamenlijk te optimaliseren. Elk van betrokkenen wil dat wel, maar komt er niet toe. Het geheel op een structurele manier beter laten functioneren is mijn queeste geworden.” De kracht van de buitenstaander Toch ging Blereau na zijn studies eerst vast in dienst bij autobusconstructeur Van Hool. “Ik kende Leon Van Hool goed en bijgevolg heb ik me in zijn bedrijf mogen uitleven. Na enkele weken stond ik er bij de top en vertegenwoordigde ik Van...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.