Profiel: Theo Joris (Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo). Concentreren op levenskwaliteit van medewerkers

HR Square 54
Sinds kort is Theo Joris (56) HR-directeur bij het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo. Hij is niet de enige die een carrièrestap maakt aan de top van dit middelgrote ziekenhuis in Sint-Truiden. De raad van bestuur installeerde een nieuw directiecomité. Joris becommentarieert: “Na een periode waarin het ziekenhuis door een uitgebreider managementteam werd geleid, werd nu een nieuw directiecomité geïnstalleerd. De nieuwe ploeg zal de veranderingsprocessen aansturen die nodig zijn om de plaats van het ziekenhuis in het wijzigende zorglandschap te bestendigen en te verstevigen. Dit directiecomité wordt ondersteund door een 15-koppig managementteam.” Pol Casteleyn, de manager HR-services van Sint-Trudo, blijft op post. Momenteel bekijkt Joris samen met Casteleyn hoe de taken en bevoegdheden binnen het HR-team kunnen toegewezen en op elkaar afgestemd worden. Toch weet Joris wat hem te doen staat: “Mee de HR-strategie bepalen en implementeren in lijn met de missie en de zorgstrategie van Sint-Trudo. Dit gaat gepaard met...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.