Profiel: Thomas Coremans (Delhaize). “Als HR-manager ben ik in de eerste plaats een goede manager, geen HR-specialist”

HR Square 94
Handelsingenieur Thomas Coremans begon zijn carrière bij marketing-onderzoeksbureau AC Nielsen als consultant. “Ik analyseerde er scaningsdata van supermarkten, berekende marktaandelen en volume-evoluties, goot die gegevens in grafieken en presenteerde de resultaten aan klanten als Interbrew en Danone” blikt Coremans terug. “Ik leerde er cijfers analyseren en technieken om een presentatie te doen. En ik kreeg een algemeen zicht op de markten in België.” Toen Coremans van een klant, Interbrew, een jobaanbood in de marketingafdeling kreeg, twijfelde hij niet lang. “In de biersector kan je in de marketing alles zelf realiseren. De ontwikkeling gebeurt in België.” Coremans hielp er ook mee aan productontwikkeling. Zo introduceerde hij een nieuw formaat bierkratten en lanceerde hij met zijn team de ondertussen wijdverspreide plastiek film rond blikjes bier. Van marketing naar sales Na vijf intense jaren evolueerde Coremans naar sales, waar hij twee jaar verantwoordelijk was voor de 35 vertegenwoordigers die de grote distributie bezochten....

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.