Profiel: Thomas Coremans (Delhaize). “Als HR-manager ben ik in de eerste plaats een goede manager, geen HR-specialist”

HR Square 94
Handelsingenieur Thomas Coremans begon zijn carrière bij marketing-onderzoeksbureau AC Nielsen als consultant. “Ik analyseerde er scaningsdata van supermarkten, berekende marktaandelen en volume-evoluties, goot die gegevens in grafieken en presenteerde de resultaten aan klanten als Interbrew en Danone” blikt Coremans terug. “Ik leerde er cijfers analyseren en technieken om een presentatie te doen. En ik kreeg een algemeen zicht op de markten in België.” Toen Coremans van een klant, Interbrew, een jobaanbood in de marketingafdeling kreeg, twijfelde hij niet lang. “In de biersector kan je in de marketing alles zelf realiseren. De ontwikkeling gebeurt in België.” Coremans hielp er ook mee aan productontwikkeling. Zo introduceerde hij een nieuw formaat bierkratten en lanceerde hij met zijn team de ondertussen wijdverspreide plastiek film rond blikjes bier. Van marketing naar sales Na vijf intense jaren evolueerde Coremans naar sales, waar hij twee jaar verantwoordelijk was voor de 35 vertegenwoordigers die de grote distributie bezochten....

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.