Profiel: Tony Verlinden (VETO Consulting & Coaching). Gebeten door sociale relaties

HR Square 125
Tony Verlinden (53) behaalde in 1982 een master Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). In 1989 voegde hij er een postgraduaat Bedrijfseconomie aan IPO (nu Antwerp Management School) aan toe. Nadien volgde hij de managementopleiding Middle Management aan de Vlerick Business School (1991). Hij droomde van een carrière als journalist, maar het is helemaal anders uitgedraaid. “Ik heb zelfs meegedaan aan het examen voor journalisten van de toenmalige BRT. Alles ging goed tot de stemtest. Ik ben toen gestruikeld over mijn licht Antwerps accent”, lacht Verlinden. Na zijn legerdienst hervatte Verlinden zijn zoektocht naar een job in de media. Om ondertussen aan de slag te kunnen gaan, solliciteerde hij in 1983 bij Colruyt, die voor een filiaal in het Antwerpse een gerant-zaakvoerder zocht. “Tot mijn grote verbazing werd ik aangeworven. Het plan was hooguit een jaar bij Colruyt te blijven, want ik wilde nog steeds als journalist aan de...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.