Profiel. Valérie Verwilghen (TUC RAIL). “Ik wil medewerkers gelukkig maken”

HR Square 200
Valérie Verwilghen is Burgerlijk Bouwkundig Ingenieur (KU Leuven, 1996) en startte haar loopbaan als technisch ingenieur bij Smet Group, een familiebedrijf gespecialiseerd in ondergrondse technieken. Daar leert ze haar huidige werkgever, TUC RAIL, kennen. In de zomer van 1998 ging ze een eerste keer aan de slag bij TUC RAIL. Het bedrijf werd in 1992 opgericht om het hogesnelheidslijn project (HST-project) in België te realiseren. Ze startte er als werfleider en groeide redelijk snel door tot leidend ambtenaar. “Als leidend ambtenaar was ik verantwoordelijk voor werven in opdracht van de bouwheer Infrabel. Toen in 2003 de hogesnelheidslijnen in dienst genomen werden en er zich niet onmiddellijk nieuwe projecten aandienden, ben ik op zoek gegaan naar een andere job”, vertelt Verwilghen. Terug naar TUC RAIL Zo komt ze in juli 2003 bij het Agentschap Wegen & Verkeer terecht als dienstkringingenieur. “De Vlaamse overheid maakte een onderscheid tussen burgerlijk en industrieel ingenieurs...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.