Profiel: Wim Teunen (Xylos). “HR is verstrengeld met de business”

HR Square 107
Zijn carrièrewending vindt Wim Teunen zelf niet eens zo eigenaardig: “Als master in de Wetenschappen werkte ik eerst twee jaar als researcher in gedragsecologie aan de universiteit van Antwerpen. Ik deed er onderzoek naar de biologische basis van het gedrag in een evolutionair kader. Als student en onderzoeker leerde ik werken met de eerste pc’s in 1987 en 1988. Door veel met pc en mainframeprogrammatie bezig te zijn, ben ik in de ICT-sector gerold. In april 1989 startte ik als analist-programmeur bij Data Consult.” In september 1991 trok Teunen naar Pharaon, waar hij als EDP-manager vooral research & development deed met nieuwe Microsoft-technologie. “Ik gaf er toen ook veel training en was er vooral met mensen bezig. Hun kennis en motivatie voor de technologie waren de belangrijkste factor in mijn job.” Na twee jaar als system engineer Windows bij SDP, werd Teunen in 1996 senior system engineer en projectmanager bij...

In de kijker

Aantal telewerkers in de EU verdubbeld

Bonussen van CEO’s amper gekoppeld aan milieuprestaties

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.