Profiel: Wouter Benoit (OCMW en Stedelijk Ziekenhuis Roeselare). “Tijd vrijmaken om de strategische rol op te nemen”

HR Square 74
Wie ‘krijgsmacht’ hoort, denkt al gauw aan stoere mannen in uniformen, geweer stevig in de hand, helm strak op het hoofd. Dat beeld komt niet overeen met Wouter Benoit, zo vertelt hij zelf: “Na het afwerken van mijn studies aan de Koninklijke Militaire School (KMS) was ik in de krijgsmacht in de weer met kwaliteitszorg, projectmanagement en het hertekenen van structuren. In feite stond ik in voor het organiseren en optimaliseren van organisatieprocessen. De laatste twee jaar was ik assistent op de leerstoel Management en Economie van de KMS. Er werd me gevraagd het vak HRM te doceren. Sindsdien is HRM niet enkel meer mijn interessegebied, maar ook mijn beroep.” Benoit kreeg de smaak van HRM zo erg te pakken, dat hij niet het risico wilde lopen bij een volgende carrièrestap in het leger afscheid te moeten nemen van zijn nieuwe liefde. Om binnen het vakdomein te blijven, koos hij...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.