Quoi Leroy? Algoritmisch activeren

HR Square 179
Recent beweerde een academicus in Trends dat de VDAB veel te veel middelen inzette op big data, artificiële intelligentie en algoritmen in plaats van op face-to-face begeleiding. Eerlijk gezegd wilde ik dat deze academicus gelijk had. Want dan zou onze dienstverlening vandaag al volledig gevoed worden door het gebruik van artificiële intelligentie. Dat is evenwel (nog) niet het geval.We zitten nog steeds in de experimentele fase. Maar deze experimenten geven al duidelijk nieuwe mogelijkheden aan om een echte dienstverlening op maat van werkzoekenden, werknemers en werkgevers uit te bouwen. Interessante bevindingen Door enkel maar het surfgedrag van werkzoekenden op de VDAB-website te analyseren, komen we tot de toch wel interessante bevinding dat ongeveer 40 procent van de werkzoekenden op zoek is naar een andere job dan deze die ze bij hun inschrijving hebben opgegeven. Die werkzoekenden zouden we beter kunnen gidsen in functie van hun ‘latente’ jobaspiraties.Profielanalyses van duizenden werkzoekendendossiers...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.