Quoi Leroy? Brand blussen

HR Square 177
  Toen ik op een jobbeurs Transport en Logistiek in Antwerpen aan de 40 aanwezige HR-managers vroeg of het tekort aan geschikte kandidaten hun bedrijf belette te groeien, gingen zo goed als alle handen de lucht in. Veel meer dan de loonkosten, de administratieve beslommeringen, files enzovoort zet de ‘sollicitantendroogte’ een rem op de groei. Vervolgens kaatsten de bedrijven de bal terug naar mij met de vraag: VDAB, wat gaan jullie daaraan doen?Ik ben blij dat zij, samen met onze bestuurders, politici en burgers ons deze pertinente vraag blijven stellen. Dit bevestigt dat zij het geloof hebben dat wij deze uitdaging moeten aangaan en dat wij het best geplaatst zijn om de brand onder controle te krijgen. Uiteraard waren we al ruime tijd bezig met de bluswerken, maar we zullen samen met onze partners en stakeholders een stevig tandje bij moeten steken, willen we van de probleemsituatie naar een win-win...

Dit artikel is exclusief voor leden

In de kijker

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Vierdaagse werkweek positief voor productiviteit

Arbeidskost steeg met bijna 7 procent

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.