Quoi Leroy? De arbeidsmarkt als kringwinkel

HR Square 114
Zo werkt de designafdeling van Ford aan een pure C2C-auto, de Ford U. Trigema, de grootste Duitse T-shirtfabrikant, ontwikkelde 100 procent composteerbare T-shirts. Droog Design levert hooi-met-harsbanken en –tuinstoelen die op het einde van hun levenscyclus volledig herbruikt kunnen worden. Herman Miller produceert zijn befaamde Mirra-bureaustoelen volgens de C2C-principes, zodat de materialen opnieuw tot op moleculair niveau kunnen worden gescheiden,… Dicht bij huis is tapijtfabrikant Desso een absolute eco-koploper met de productie van afvalvrije tapijttegels. Het bedrijf heeft ook een nieuw businessmodel opgezet, waarbij de klant geen tapijten meer koopt maar huurt. Na gebruik wordt het tapijt bij Desso ingeleverd en worden de grondstoffen gerecupereerd en heraangewend voor de productie van een nieuw tapijt. Eco-leasing heet dit geavanceerde businessmodel. Vanuit dezelfde optiek start OVAM een project rond chemical leasing. Dit businessmodel is niet langer gesteund op productie-time-to-market en een eenzijdige verkooprelatie, maar op een productie-time-to-life, een duurzame, tweerichtingsklantenrelatie en een...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.