Quoi Leroy? De beste bakker

HR Square 196
Natuurlijk moest deze bakker zoals zijn twee dichtbijgelegen concurrenten verse en lekkere broden, koeken en taarten bakken. Anders kwam er geen klant over de vloer. Maar hij ging een stap verder. Hij zag dat hij twee soorten klantengroepen had: aan de ene kant de gehaaste, die zo snel mogelijk wilden bediend worden, aan de andere kant de minder gehaaste die niet alleen een brood maar ook sociaal contact wilden. In de eerste groep zaten vooral tweeverdieners met een druk professioneel en privéleven, jongeren, sportverantwoordelijken die nog snel een pak sandwiches of koeken kwamen halen voor na de match. De tweede groep bestond hoofdzakelijk uit de oudere, gepensioneerde buurtbewoners en thuisblijvende personen. De bakker zorgde daarom voor een ‘fast lane’ voor de eerste groep en een ‘slow lane’ voor de tweede. Uitstekend gezien vanuit het dubbel klantenprofiel. In de snelle rij word je snel maar vriendelijk bediend door enkele jonge winkelbediendes....

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.