QUOI LEROY? De kip of het ei?

HR Square 160
Toen ik het recente rapport over het personeelsverloop in België in 2015 van Securex las, schoot er van alles door mijn hoofd. Niet dat de resultaten me bij verrassing nemen, wel blijf ik verbaasd dat de rigiditeit op de arbeidsmarkt zo hard ingebakken zit in ons sociaal bestel, en dat de kloof tussen insiders en outsiders moeilijk overbrugbaar blijkt. Slechts één op de 20 werknemers veranderde vorig jaar immers vrijwillig van werkgever. Het personeelsverloop is sedert 2007 nog nooit zo laag geweest. De gouden kooi Werknemers voelen zich vandaag bijzonder onzeker. De aanhoudende economische laagconjunctuur, de al bij al beperkte banengroei, de toenemende automatisering en robotisering, de economische transformaties – al die evoluties doen werknemers zich afvragen of ze wel beter af zijn door voor een nieuwe werkgever te kiezen. En als ze het al zouden willen, worden ze bovendien geconfronteerd met het systeem van de gouden kooi, die de...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.