Quoi Leroy? Grexit

HR Square 166
  Onze arbeidsmarkt zal de komende periode gekenmerkt worden door de massale uittrede van grijs talent. Volgens een raming van het Steunpunt Werk moesten er in de periode 2011-2015 ongeveer 300.000 vacatures ingevuld worden. Door de vergrijzing kan dat voor de periode 2016-2020 oplopen tot 370.000 à 410.000.Door de sterke uitstroom van babyboomers en de geringere instroom van jongeren is de vervangingsgraad bij de actieve bevolking sterk gedaald. Met een ratio van 98,9 in 2007 is de instromende generatie kleiner geworden dan de uitstromende generatie. De ratio jong/oud daalt de komende jaren tot slechts 77,2 in 2022 en zal pas daarna geleidelijk weer toenemen, maar blijft nog tot halfweg deze eeuw beneden 100. Het is niet enkel een kwantitatief vraagstuk, ook de kwalitatieve ‘mismatch’ zal toenemen omdat onder meer de STEM-gap tussen vraag en aanbod nog dreigt te vergroten. ‘Vintage’ In die context kunnen we morgen geen enkel talent links...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.