Quoi Leroy? ‘L’

HR Square 118
Door de ‘L’ op te hangen, is hij in het verkeer herkenbaar als een ‘lerende’. Maar hoeveel werkenden hebben in het arbeidsmarktverkeer een ‘L’ opgeplakt gekregen? Veel te weinig, want we scoren in Vlaanderen uitermate slecht op het gebied van deelname aan permanente vorming. Slechts 8,1 procent van de bevolking op beroepsactieve leeftijd heeft gedurende de referentieperiode geparticipeerd aan formele vorming en opleiding. Vergelijk dit met de deelnamepercentages in bijvoorbeeld Nederland (16,5 procent), Zweden (24,5 procent) en Denemarken (32,8 procent) en je stelt onze ondermaatse leerattitude vast. Natuurlijk betreft het hier enkel vormen van formeel leren, niet van leren op de werkplek, maar dat geldt ook voor de andere landen. Kortom, een cultuur van permanent (bij)leren ontbreekt bij ons. Te weinig personen rijden op de arbeidsmarkt rond met een ‘L’. We moeten dan ook niet verbaasd zijn dat ‘oudere’ werknemers bestempeld worden als personen zonder aangepaste competenties, personen met een...

In de kijker

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.