Quoi Leroy? Langer en anders werken

HR Square 117
Om onze concurrentiepositie te behouden en ons sociaal bestel te vrijwaren, zal ál het beschikbare talent ingeschakeld moeten worden. Er zal met meer én langer gewerkt moeten worden. Toch is het retentiebeleid nog vaak zwak, terwijl werkzoekende 50-plussers het knap lastig hebben om een nieuwe baan te vinden. De kans op werk van kortdurig werkzoekende 50-plussers bedraagt slechts 7,3 procent per maand. Langer werken is echter alleen haalbaar als er ook ‘anders’ gewerkt wordt, met oog voor het emanciperend vermogen van arbeid (in de terminologie van Hannah Arendt). Anders werken vereist een cultuuromslag bij alle betrokkenen: bedrijven, werknemers, werkzoekenden en overheden. Werkgevers moeten offensiever investeren in een integrale leerstrategie om de inzetbaarheid van werknemers te verhogen. Ze moeten bereid zijn om de hele arbeidsreserve kansen te geven. Vandaag behoren zeven op de tien werkzoekenden tot kansengroepen. De witte raaf is nóg zeldzamer geworden. Daarom is een rijke kijk nodig op...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.