Quoi Leroy? ‘Leer krachten ontdekken’

HR Square 74
Rekening houden met competenties bij het screenen en selecteren van kandidaten, biedt bovendien heel wat meer mogelijkheden om de beschikbare arbeidsreserve ten volle te benutten en vacatures efficiënt in te vullen. En dat is zeker geen overbodige luxe als het gaat om knelpuntvacatures. Competentiebril (durven) opzetten Knelpuntvacatures? Jazeker, zelfs in tijden van crisis blijven nog een heleboel vacatures behoorlijk lang openstaan. Een aantal sectoren kampt met structurele tekorten. De vraag is echter of dat soort van ‘knelpuntsectoren’ wel voldoende slim inspeelt op de kansen die vandaag op de arbeidsmarkt opduiken. Neem nu het onderwijs. Het afgelopen jaar goed voor duizenden vacatures en prominent vertegenwoordigd op de lijst met knelpuntberoepen van 2008. Eind april liepen er in het basisonderwijs 15 procent meer vacatures binnen dan vorig jaar, in het secundair onderwijs zelfs 24 procent. Met vele honderden openstaande jobs voor leraars luidde het onderwijs al de alarmbel over het ‘lerarentekort’. Een...

Dit artikel is exclusief voor leden

Wilt u lid worden, dan kunt u kiezen uit twee formules: individueel of corporate lidmaatschap. Door uw lidmaatschap boort u een geweldige bron van informatie én van persoonlijke contacten aan.

Voor uzelf als HR-professional: het individueel lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL. 
 • U kan alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U krijgt een aanzienlijke korting van op uw betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert.
 • U krijgt 10% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De individuele lidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 249 € (+ 6% btw). 

Voor u én uw HR-collega’s: het corporate lidmaatschap 

 • U ontvangt per jaar zes edities van het tijdschrift HR Square NL op vijf namen en/of adressen binnen uw organisatie.
 • U en uw HR-collega’s kunnen alle edities van het tijdschrift ook online lezen en downloaden.
 • U en uw HR-collega’s krijgen een aanzienlijke korting op de betalende deelname aan de workshops, trainingen, seminaries en congressen die HR Square organiseert. 
 • U krijgt 20% korting op de standaardtarieven om uw HR-vacatures te publiceren op www.hrsquare.be en in de nieuwsbrief.
 • De bedrijfslidmaatschapsbijdrage voor één jaar is 699 € (+ 6% btw). 

Student?

 • Je bent student in een HRM-richting (HRM, personeelswerk, arbeids- en organisatiepsychologie…) aan één van de Vlaamse universiteiten of hogescholen?
 • Dan kan je één jaar lang gratis HR Square lezen. Laat je gegevens achter via dit formulier (let op: gebruik het e-mailadres van je universiteit of hogeschool) en je ontvangt vanaf de eerstvolgende oneven maand tweemaandelijks een editie van HR Square gedurende een jaar.

In de kijker

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.