Quoi Leroy? Marktkramer

HR Square 123
“Als marktkramer ben ik geboren. Als marktkramer blijf ik bestaan. M’n hart zal voor altijd behoren. Aan de mensen, de markt en m’n kraam”, zingt eeuwige schlagerzanger Eddy Wally. Neen, hier is geen fan aan het woord, wel een liefhebber van markten. Daar is immers altijd iets te doen, te ontdekken, te bewonderen. Of het nu de zondagse vroegmarkt in Wetteren is, de bizarre groenten-, fruit- en vismarkt in het Thaise Samut Songkhram (waar met de regelmaat van de klok de marktkramers hun kraampjes moeten opplooien voor een aankomende trein), de toeristische folkloremarkt van het Uros-volk op het 3800 meter hoog gelegen Titicacameer, de onoverzichtelijke markt van Guangzhou (waar ik voor het eerst kennismaakte met onbekende Chinese vruchten en groenten, maar ook met gestroopte honden en katten, schorpioenen en sprinkhanen en doordringende kruiden met diverse aroma’s), de kleine wriemelende soeks in Doha, Tunis en Istanboel, de dagelijkse vismarkt in Dakar,...

In de kijker

Netto minstens 50 euro erbij vanaf 1 januari

Werkgevers nemen maatregelen tegen hoge energiekosten

Werknemers krijgen dit jaar gemiddeld 11 procent hogere bonus

Social media

Aanmelden

Als lid van HR Square hebt u ook de mogelijkheid de digitale versie alsook de archieven van het tijdschrift te raadplegen via onze website.

HR Square Nieuws: de newsletter die HRM in kaart en in uw mailbox brengt.

Iedere week bieden we een overzicht van de voornaamste feiten en gebeurtenissen in HR. Meteen hebt u ook een overzicht van de HR-evenementen die u niet mag missen.

Gratis in de mailbox voor wie zich registreert.